BP Trans

BP Trans BVBA afbeelding 2

BP Trans is een familiaal bedrijf opgericht in mei 1998 door Bert Philippaerts en Anja Daenen. De hoofdactiviteit was op dat moment het verdelen van brandstoffen met een tankwagen. Daarnaast was er 1 kleine bestelwagen voor sneldistributie.
Eind 2000 werd er besloten om de brandstofleveringen stop te zetten en zich volledig toe te leggen op transport, meer bepaald distributie. Na een half jaar volgde een grote uitbreiding van het wagenpark door de aankoop van talrijke bestelwagens. En na nog eens een half jaar kwamen er ook vrachtwagens bij. Dit maakte het mogelijk om distributiewerk te doen over gans Limburg. Door deze toename van het wagenpark werd een verhuis noodzakelijk. Dit gebeurde in de loop van augustus 2003. De nieuwe locatie werd Nerem. Bovendien werd de eenmanszaak omgevormd naar een BVBA. Met de aankoop van een 1ste trekker in datzelfde jaar werd de weg naar het grote transport geopend. Al snel volgden er extra trekkers ... .

Tevens groeide het besef dat het heel belangrijk is om zowel nieuwe als bestaande klanten een totale service aan te bieden, zowel op het vlak van transport als logistieke dienstverlening. Hiervoor staat op dit moment een loods met een opslagcapaciteit van 1000 m² ter beschikking. Maar ook het personeel en het materieel worden zorgvuldig geselecteerd en er is een eigen ADR veiligheidsadviseur in huis. Op  technologisch vlak wordt gebruik gemaakt van de meest geavanceerde technieken, zoals een GPS systeem met plaatsbepaling in de voertuigen en een continue online verbinding met de chauffeur, gekoppeld aan een tracking en tracing systeem voor de just in time leveringen.

BP Trans BVBA Afbeelding 3BP Trans is ondertussen uitgegroeid tot een BVBA die zich in verschillende sectoren weet te manifesteren: dagelijkse distributie, nationaal en internationaal transport en niet te vergeten, ADR transporten. Door de verdere uitbreiding van het wagenpark en van het personeel wordt een nieuwe verhuis noodzakelijk naar een groter terrein in de industriezone in Tongeren.
Op dit moment investeren wij in een extra loods van 2.500 m² in de nieuwe industriezone oost. Wij hopen dat deze in de zomer van 2007 operationeel kan zijn, zodat wij onze klanten een nog betere service kunnen aanbieden !!!